12 Tips voor WebDesign

Webdesign Tilburg

12 Tips voor Webdesign

Om een Website te ontwerpen zijn er aantal dingen waar je op moet letten. Een goed begin is het halve werk, dus wij helpen je vast op weg! Wij hebben de belangrijkste 12 tips voor je in kaart gebracht:

 

 1. Leesbaarheid: het lettertype moet minstens 16px groot. Voor lange teksten onder elkaar altijd zwarte letter op een witte of lichte achtergrond.

 

 1. Navigatie: om het overzichtelijk te houden wordt geadviseerd niet meer dan 8 menu items te hebben. het menu bovenaan, duidelijk zichtbaar. Geen ‘’hamburger-iconen’’, en op de desktop mobiel wordt geadviseerd om de tekst ‘’MENU’’ te gebruiken in plaats van de 3 streepjes. 

 

 1. Genoeg ruimte tussen het design (ademruimte).

 

 1. Erg belangrijk op een webshop/website is het gebruik van Call-To-Actions en daarbij horen duidelijke knoppen.

 

 1. Gebruik beelden om een tekst te onderbouwen en dus duidelijker te maken. En dus niet teksten gebruiken om beelden te versterken.

 

 1. Het webdesign moet responsief zijn het moet dus goed werken op een smartphone, tablet, en dus niet alleen op grotere schermen.

 

 1. Het is erg belangrijk dat klanten jou kunnen herkennen in je webdesign gebruik dus kleuren en de stijl van je huismerk. Overal hetzelfde blauw, dezelfde pagina-structuur, dezelfde lettertype, maar ook offline deze stijl houden bijvoorbeeld in offertes en brochures.

 

 1. Laat nutteloze dingen in je design achterwege, dus geen toeters en bellen. Klanten willen graag duidelijkheid.

 

 1. Denk goed na over de kleur van je website. Kleur straalt verschillende krachten uit denk maar is aan groen die straalt eco- of gezondheid uit. En donkergroen is dan weer anders en straalt exclusiviteit uit. Blauw straalt rust en vertrouwen uit, en geel staat dan weer voor verkoop. Vandaar dat promoties een gele kleur krijgen.

 

 1. Om terug te komen op tip 9, is het ook niet de bedoeling dat je meer dan 5 verschillende kleuren in je design toevoegt. Denk dus goed na wat je wilt gaan uitstralen.

 

 1. Het is niet handig om zomaar een afbeelding toe te voegen. Gebruik dus alleen een afbeelding als deze een gebruiker helpt met bijvoorbeeld het voltooien van een taak of een functie uit te voeren. 

 

 1. Voeg navigatie toe aan de voettekst van je site.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Handige links