Website laten maken? Webdesign op maat!

Geen een website is het zelfde. Ieder soort onderneming is anders. Wij bouwen websites op maat. Dus wil jij graag een website laten maken? Lees dan snel verder! Wij ontwerpen en ontwikkelen professionele websites en webshops die zoekmachine vriendelijk, snel, veilig, volledig responsive en conversie gericht zijn! Veel ondernemers denken dat als ze een website laten maken automatisch nieuwe bezoekers en leads binnen krijgen. Helaas is dit niet altijd het geval. Wij hebben hieronder verschillende tips voor wanneer jij een unieke website wilt laten bouwen!

In dit artikel gaan we het onder andere hebben over

 1. Wat kost een website laten maken?
 2. Website laten maken die hoog in Google komt
 3. Online marketing de volgende stap bij het website laten maken
 4. Onderhoud na het laten maken van een website

Goedkope website laten maken

Website laten makenAls ondernemer heb je een bepaald budget om in je nieuwe website te stoppen. Echter is een goedkope website laten maken niet altijd de beste oplossing. Het gaat er om dat een website vanaf het begin goed opgezet en ingericht wordt. Dit kan veel besparen in de toekomst. Vaak krijgen wij nieuwe aanvragen van klanten binnen die een goedkope website hebben laten maken door een student of buurman. Echter kost het dan vaak meer geld om deze website om te bouwen tot een professionele website, dan wanneer de website gelijk goed ingericht wordt.

Onze focus ligt vaak op goed kijken naar wat jij als klant wilt. Zo kunnen we samen kijken wat het doel is van de website en wat de toekomstplannen zijn. Zo kan je goedkoop een website laten maken, maar is uitbreiden in de toekomst geen probleem. De tip die we hier geven is als volgt. Als jij een website wilt voor jouw bedrijf of stichting op professionele basis, laat dan ook een goede website ontwikkelen. De basis hoeft niet perse 1000’de euro’s te kosten! Je kunt ook klein beginnen en later gaan uitbreiden. Weten wat voor jouw bedrijf mogelijk is? Neem contact met ons op!

Wat kost een website laten maken?

Dit is een vraag die we erg vaak krijgen. Wat kost het nou om een website bij jullie te laten bouwen? Deze prijzen verschillen heel erg. Het ligt er aan wat jij als klant wilt. Om je een indicatie te geven start het bij een student of bij een goedkope website boer vaak rond de € 250,-. Dit zijn vaak heel simpele websites waar weinig aan hoeft te gebeuren.

Denk aan een homepagina, over ons pagina en contact pagina. Verder zal deze website weinig SEO optimalisatie of “spannende” technieken gebruiken. Vrij basic en simpel dus. Wanneer je een iets professionelere website wilt, die wat beter geoptimaliseerd is, meer pagina’s heeft en meer functionaliteiten bezit zal een website laten maken rond de € 1500,- kosten. Dit is vaak een gemiddelde prijs voor een kleine onderneming.

Het bouwen van een website is gebaseerd op uren. De prijs wordt bepaald op hoeveel uren de programmeur hier mee bezig is. Wil jij veel maatwerk of eigen functionaliteiten verwerken, zoals een doneer of bestelsysteem zal de prijs voor het website laten maken duurder worden. Alles is mogelijk! Het web kent (bijna) geen limieten.

Waar kun je een website laten maken?

Waar website laten makenVoor deze vraag zijn de meningen verdeeld. In de website branche is de concurrentie erg groot. Ga in Google maar eens zoeken naar Website laten maken. Dan kom je zo al 85.000.000 resultaten tegen! Ons advies is als volgt: ga voor een partij die verstand heeft van zaken.

Om dit te controleren kun je bijvoorbeeld eens naar het portfolio van de webbouwer kijken. Heeft deze webontwikkelaar al meerdere websites gemaakt?  En hoe zijn deze websites? Zijn ze visueel aantrekkelijk, snel en goed zichtbaar op je telefoon? Dat zijn bijvoorbeeld puntjes waar je naar zou kunnen kijken.

Wat wij vooral belangrijk vinden is de connectie die je met de klant hebt. Het is belangrijk om elkaar te begrijpen en op 1 lijn te zitten. Zo voorkom je miscommunicatie bij een website laten maken.

Website laten maken die hoog in Google komt

Als je een website hebt laten bouwen wil je ook dat deze hoog in Google komt. Dat wilt natuurlijk iedereen! Daarom is er ook veel concurrentie. Er zijn namelijk zoekwoorden die jouw website erg veel bezoekers kunnen opleveren. Een goede tool hiervoor is bijvoorbeeld UberSuggest. Met UberSuggest kun je kijken hoeveel mensen er op een bepaald zoekwoord zoeken. Aan de hand daarvan kun je gaan kijken welke zoekwoorden er in jouw website verwerkt moeten worden. Als het goed is, ben je via Google op deze pagina gekomen.

Dit artikel is geschreven voor het zoekwoord Website laten maken. Dit zoekwoord komt een aantal keer terug in dit artikel. Het is aan te raden om het zoekwoord ongeveer 3% terug te laten komen. Er zijn handige tooltjes die dit kunnen meten. Verder hebben wij nog wat andere SEO optimalisaties uitgevoerd waardoor deze pagina gefocust is op een bepaald zoekwoord. Wil je weten of wij jouw website kunnen verbeteren aan de hand van de SEO maatstaven? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Behalen van de nummer 1 positie

Website laten maken hoog in GoogleWij kunnen je helpen met het behalen van die nummer 1 positie. Dit doen we vaak door het bepalen van een zogenaamde content strategie. We gaan kijken wat de concurrentie is op een bepaald zoekwoord.

Als we de concurrentie duidelijk in kaart hebben gebracht gaan we kijken wat er nodig is om deze concurrentie te verslaan. Wist je dat: een nummer 1 positie levert aanzienlijk meer kliks op dan de nummer 2 of 3 positie binnen Google.

Als wij een website bouwen houden wij de zoekmachine altijd in het achterhoofd. Onze techniek (oftewel de code van de website), optimalisatie en structuur zijn vaak geoptimaliseerd.

Zodat jouw website technisch dik in orde zit. Het enige waar jij dan nog voor hoeft te zorgen is goede, unieke en pakkende content. Uiteraard kunnen wij dit ook verzorgen. Wij hebben SEO specialisten in ons team die teksten kunnen schrijven speciaal geoptimaliseerd voor Google!

Online marketing de volgende stap bij het website laten maken

Online marketing website laten makenDe fout die we bij veel ondernemers zien terug komen, is dat ze stoppen wanneer ze een website hebben laten maken. Dit is echter niet slim! Als de webbouwer jouw website heeft gebouwd begint het eigenlijk pas. Nu komt de volgende stap. Bezoekers krijgen door middel van online marketing. Wanneer je een website laten maken hebt gedaan, wil je natuurlijk ook dat jouw investering hier weer uit komt. In het team van Allround Web hebben wij specialisten op dit gebied rondlopen. Zij weten hoe je bezoekers naar je website kunt trekken.

Jouw website moet namelijk nieuwe klanten gaan opleveren. Het mooie van het web is dat je iedereen kunt bereiken. Vroeger kon je bijvoorbeeld alleen jouw dorp of stad bereiken. Met een website kun je heel je provincie, land of zelfs heel de wereld bereiken!

Meer bezoekers naar je website door SEA

Wanneer je meer bezoekers naar je website wilt krijgen kun je dit doen door SEO (Search Engine optimalisation oftewel zoekmachine optimalisatie) maar je kunt ook gaan adverteren met SEA. Online adverteren kan op verschillende kanalen. De meest gebruikte kanalen zijn Facebook en Google Ads. Bij beide kanalen betaal je per klik. Google of Facebook toont dus jouw gemaakte advertentie, en pas als iemand op jouw advertentie klikt moet je betalen. De prijs per klik is erg verschillend.

We pakken even Google Ads oftewel SEA als voorbeeld. In sommige branches kan het misschien maar 10 cent kosten. Maar als je bijvoorbeeld wilt adverteren op website laten maken kan je wel tot € 5,- per klik betalen. De kosten voor SEA starten vaak bij € 300,- voor het klik budget en dan de kosten voor de webbouwer of online marketeer om de campagnes in te richten. Reken van te voren goed uit of jouw campagne wel winstgevend kan zijn! Wij geven altijd eerlijk advies over de bereikbaarheid van jouw advertentie.

Meer bezoekers naar je website met Facebook adverteren

Facebook adverteren is iets waar veel ondernemers niet in geloven. Facebook is toch niet bedoeld voor mijn zakelijke dienstverlening? FOUT! Op Facebook kun je jouw doelgroep namelijk super goed targetten. Je kunt binnen Facebook precies bepalen aan wie jouw advertentie getoond moet worden door middel van doelgroepen. Een goede doelgroep is zo specifiek mogelijk. Een voorbeeld hiervan zou als volgt kunnen zijn: Mannen tussen de 25 en 30 jaar met interesse voor ondernemen.

Ook kun je bij Facebook een “look-a-like” profiel aanmaken van bijvoorbeeld jouw klantenbestand. Stel jij hebt 1000 klanten dan kan Facebook hier een automatische doelgroep van maken. Soort gelijke mensen zullen dan getarget worden. De kracht van Facebook is op dit moment dat de advertentie kosten nog relatief laag zijn. Hoe meer mensen willen adverteren hoe meer het kost. Zo zal adverteren rond de kerst periode bijvoorbeeld ook veel duurder zijn.

Onderhoud na de website laten maken

Onderhoud website laten makenEen website heeft altijd onderhoud nodig. En dan hebben we het niet over teksten of afbeeldingen die gewijzigd moeten worden (dat moet natuurlijk ook!) maar in dit geval hebben we het over de techniek. De internet wereld gaat erg hard. Er komen dagelijks nieuwe technieken, oplossingen en verbeteringen het internet op. Dit is natuurlijk perfect, maar omdat deze wereld zo snel veranderd is het verstandig om hier in mee te gaan.

Het is daarom slim om met Open-Source technieken de website laten maken. Open-Source betekend open code. Dit wil zeggen dat iedereen hier aan mee kan werken. Een goed voorbeeld hiervan is WordPress. 1 op de 5 websites is gemaakt met WordPress als systeem. Daardoor gaat het systeem ook mee met de nieuwste technieken en webstandaarden. Echter heeft dit voordeel ook een nadeel. Door dat de code open is kunnen hackers deze code ook inzien. Zodra er een lek in dit systeem is gevonden kunnen hackers via deze weg dus binnen komen.

Het is daarom erg belangrijk om de techniek maandelijks of wekelijks bij te houden. Zo voorkom je dat er lekken in je website zitten, en zal je niet zo snel gehackt worden. Dit probleem hebben wij getackeld met update pakketten. Wanneer je je website laat onderhouden door Allround Web werken wij maandelijks jouw WordPress website bij. Dus ook voor WordPress website laten maken ben je bij Allround Web aan het juiste adres!

Super snelle website laten maken

Tegenwoordig gebeurt alles via het internet. Mensen worden “lui” en willen zo snel mogelijk antwoord op het geen wat zij zoeken. Als jouw bezoeker meer dan 2 seconden moet wachten tot jouw website nou eindelijk geladen is zijn ze zo weg. Zorg er dus voor dat jouw website geoptimaliseerd is. Hieronder een handige checklist die je kunt afgaan voor een super snelle website! Let op, de onderstaande checklist kan vrij technisch zijn. Heb je hulp nodig met het implementeren van deze snelheidsverbeteringen? Neem dan zeker even contact met ons op, we helpen je graag verder.

 • Maak gebruik van cache. Dit is een tijdelijk geheugen wat je website aanzienlijk sneller maakt
 • Zorg er voor dat je een SSL certificaat en HTTP/2 gebruikt. Deze techniek kan de gebruiker meerdere bestanden tegelijk inladen
 • Zorg er voor dat de stijl (CSS) en script (JS) bestanden worden samengevoegd tot 1 bestand
 • Zet jouw website op een goede hosting provider. Goedkope hosting is vaak niet het snelste
 • Maak gebruik van een CDN (Content Delivery Network). Jouw bestanden worden dan via een andere server geladen
 • Optimaliseer je afbeeldingen! Afbeeldingen gebruiken vaak veel KB of zelfs MB. Optimaliseer deze voor het web
 • Zorg voor een schone code. Laad alleen in wat echt nodig is.

Beveiliging bij website laten maken

beveiliging website laten makenWanneer je zoekt op website laten maken wil je ook een veilige website. Zoals we hierboven al hebben vermeld is het dus belangrijk om de website up-to-date te houden door middel van onderhoud. Maar de basis moet goed zijn. Een veilige website laten maken heeft wat security maatregelen getroffen. Dit kan eventuele hackers buiten houden.

Maar ook de hosting speelt hierin een belangrijke rol. Zorg er voor dat jouw hostingpartij zich ook bezig houdt met de beveiliging. Vraag bijvoorbeeld eens na of ze een “firewall” gebruiken, of dat ze een bepaalde scan hebben op bestanden die niet in de website thuis horen.

Landingpagina’s op je website laten maken

Landingpagina’s zijn pagina’s die gemaakt zijn voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld het verzamelen van e-mailadressen of het verkopen van een product. Deze pagina zal ook niet terug komen in de navigatie structuur. Deze pagina wordt vooral ingezet voor Google of advertenties. Hoe minder afleiding hoe beter. Vaak zie je dat ondernemers een website laten maken met een landingspagina de navigatie of zelfs logo verbergen op de betreffende landingpagina’s. Dit zijn natuurlijk afleidingen en is niet het doel van de pagina.

Mogen wij jouw website maken?

In dit artikel hebben we erg veel informatie gegeven waar je rekening mee moet houden als je een website laten maken wilt. We hopen dan ook dat we je verder hebben kunnen helpen! Allround Web ontwerpt en ontwikkelt professionele websites en webshops. Maar ook voor online marketing, hosting of onderhoud ben je bij Allround Web aan het juiste adres. Graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in, en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op! Tot snel 🙂

  Uw gegevens


  Graag had ik meer informatie over

  Website ontwikkelingWebshop ontwikkelingOnderhoud webapplicatieVormgevingHosting opzettenSEABeheren van uw social media accountsAndere