Verschillen Webdesigner en Webdeveloper

Webdesign webdeveloper

Je komt het vast wel steeds vaker tegen.. Webdesigner en webdeveloper, maar wat is nu eigelijk het verschil tussen deze twee? Bij Allround Web ben je aan het juiste adres! Wij bezitten alle twee de begrippen. Wij zullen het voor u zo duidelijk mogelijk uitleggen wat deze twee begrippen nou eigelijk precies inhouden..

Webdesigner

Om te beginnen zullen we het even hebben over de webdesigner.. Want wat is dat nou eigelijk en waar dient deze voor? Nou het woord zegt het eigelijk bijna zelf al.. ”Design” staat voor ontwerp en ”web” spreekt natuurlijk voor zich. Als u dus deze woorden zou samen voegen komen we uit op het ontwerpen van een website. Nu gaat het bij een webdesigner vooral om de front-end van websites, denk dan vooral aan het grafisch ontwerpen, video en audio. Dat zijn een aantal voorbeelden waar de webdesigner voor zorgt.

Webdeveloper

Een webdeveloper maakt meer dynamische websites vanuit een database, zoals een forum. Een webdeveloper houd zich meer bezig met het bouwen van apps. Denk ook bijvoorbeeld aan E-commerce toepassingen en online leerprogramma’s.

Wat is het verschil?

De meeste mensen halen heel vaak webdeveloper en webdesigner door elkaar, wat natuurlijk begrijpelijk is.. Alleen houd de webdeveloper zich echt alleen maar bezig met de database van een website en de webdesigner met de opmaak en ontwerp. Je kunt deze twee het beste uit elkaar houden door naar de laatste letters te kijken. ”Design” kunt u aan zien dat het om een ”ontwerp” gaat, en ”developer” kunt u dus meteen denken aan ”ontwikkelaar”.

Toch hopen wij u zo voldoende te hebben geïnformeerd, mocht u nou toch nog vragen voor ons hebben of kunt u er echt niet uitkomen wat deze twee begrippen nou eigelijk echt betekenen? Of wilt u een website laten bouwen maar u heeft geen idee hoe of wat? Ook daar Twijfel dan geen een moment om contact met ons op te nemen voor al uw vragen en/of opmerkingen. Wij staan u altijd te woord.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Handige links