Verschillen Webdesigner en Webdeveloper

Wanneer je op het web opzoek bent naar een development bureau, kom je het vast vaak tegen… webdesigner en webdeveloper, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een webdesigner en webdeveloper? Bij Allround Web ben je aan het juiste adres! Allround Web beschikt over webdesigners én webdevelopers! In deze blog zullen wij jou uitleggen wat een webdesigner en webdeveloper nou precies is!

Webdesigner

Een webdesigner is iemand die via het web een design ontwerpt. Een webdesigner ontwikkelt het ontwerp van een website of webshop.      Nu gaat het bij een webdesigner vooral om de front-end van websites, denk dan vooral aan het grafisch ontwerpen, video en audio. Dat zijn een aantal voorbeelden waar de webdesigner voor zorgt.

Webdeveloper

Een webdeveloper maakt meer dynamische websites vanuit een database, zoals een forum. Een webdeveloper houd zich meer bezig met het bouwen van apps. Denk ook bijvoorbeeld aan E-commerce toepassingen en online leerprogramma’s.

Wat is het verschil?

De meeste mensen halen heel vaak webdeveloper en webdesigner door elkaar, wat natuurlijk begrijpelijk is.. Alleen houd de webdeveloper zich echt alleen maar bezig met de database van een website en de webdesigner met de opmaak en ontwerp. Je kunt deze twee het beste uit elkaar houden door naar de laatste letters te kijken. ”Design” kunt u aan zien dat het om een ”ontwerp” gaat, en ”developer” kunt u dus meteen denken aan ”ontwikkelaar”.

Toch hopen wij u zo voldoende te hebben geïnformeerd, mocht u nou toch nog vragen voor ons hebben of kunt u er echt niet uitkomen wat deze twee begrippen nou eigelijk echt betekenen? Of wilt u een website laten bouwen maar u heeft geen idee hoe of wat? Ook daar Twijfel dan geen een moment om contact met ons op te nemen voor al uw vragen en/of opmerkingen. Wij staan u altijd te woord.

Allround Web

Allround Web heeft zowel webdevelopers als webdesigners in dienst. Wij zijn in staat om op beide fronten uitstekend te functioneren en kwalitatief maatwerk te leveren aan klanten. Wil jij een website of webshop laten bouwen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Allround Web staat voor jou klaar om samen een nieuwe uitdaging aan te gaan! Benieuwd naar wat Allround Web voor jou kan betekenen? Ga snel naar https://allroundweb.nl/contact/ en vraag naar de mogelijkheden!

Misschien vind je dit ook interessant

Handige links