Website Design – Zorg voor een unieke website of webshop!

Website Design – Zorg voor een unieke website of webshop!

Je komt webdesign eigelijk overal, op elke website wel tegen. Webdesign heeft te maken met het vormgeven van websites, denk hierbij bijvoorbeeld aan het ”technisch” ontwikkelen van een website. Het heeft te maken met de opbouw, uitstraling en eerste indruk. Als je een website laat maken, word er rekening gehouden met deze dingen.

Wat houd website design in?

Webdesign (letterlijke vertaling: Web Ontwerp) is dus het technisch ontwikkelen van een website. Dit word voornamelijk gericht op front-end van websites en webdevelopment (webontwikkeling) dit word op technische realisatie of op de backend gericht. Het vertoont gelijkenissen met het ontwerpen van het drukwerk, maar er zijn wel een aantal verschillen. Je kunt bijvoorbeeld ook een video en/of audio toevoegen wat het al een stuk aantrekkelijker maakt voor de bezoeker van jouw site. Er word rekening gehouden met de structuur van de website en met de opmaak. Met de structuur word niet hetzelfde bedoeld als de structuur van een boek. Hiermee bedoelen ze dat de inhoudsopgave, indexen, hoofdstuk- indeling  etc. minder lineair worden vormgegeven. Inplaats daarvan word er gebruik gemaakt van diverse menu’s. Denk dan bijvoorbeeld aan inlog -systeem of trefwoord -zoekbalk functie.

Als we het hebben over de opmaak van een website hebben we het bijvoorbeeld over de achtergrondafbeeldingen, kleur van de pagina, lettertypes en positionering van een spatiëring tussen elementen op de site. De samenhang word door computercommando’s in de tekst weergegeven. Hiervoor gebruiken ze dergelijke HTML-codes. Ook kan er gebruik worden gemaakt van Stylesheet (Cascading Style Sheets) afgekort als CSS is een mogelijkheid om de vormgeving van een webpagina los te koppelen en het centraal te laten vast leggen.

Website designHeb je interesse? Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!

Wat zijn de voordelen van een webdesign?

Er zijn er genoeg op te noemen. Denk eens bijvoorbeeld aan dat als jouw site aantrekkelijk genoeg is, het ook veel meer bezoekers trekt. Plus een tekst die op jouw website staat word minder interessant als het er maar ”saai” bij staat. Dus denk bijvoorbeeld aan audio, video’s en afbeeldingen. Hierdoor zakt de aandacht van de lezer minder snel weg. Het zelfde geld voor een link die je toevoegt aan een tekst met verdere informatie over een betreffend woord waar ze meer over willen weten. Ook dit geeft de lezer al een ander beeld van jouw website. Ook kun je bij ons terecht voor webdesign van jouw website. Wij bieden net iets meer, zo zorgen wij ervoor dat jouw website aantrekkelijker word.

Oke, ik geloof wel dat je begrijpt waarom webdesign niet kan worden gemist op een site. Maar, er zit natuurlijk nog veel meer achter webdesign. Je moet jouw website zien als een digitaal visitekaartje. De meeste informatie moet dus vermeld staan op de site. Door middel van verschillende links toe te voegen krijgt een bezoeker automatisch meer informatie binnen. En natuurlijk door middel van contact op te nemen met je, maar een lezer/bezoeker vind het meestal in eerste instantie het fijnst om het gewoon op te zoeken op internet en informatie uit de teksten te halen.

Photoshop design laten maken

Dit word gedaan met het wel bekende Adobe systeem. Hiermee kunnen wij voor je een foto bewerken, of een illustratie maken voor jouw site. Een rasterafbeelding word ondersteund door maskers, alfasamenstelling, kleurmodellen (RGB, CMYK en CLELAB) steunkleur en duotoon. Er is een mogelijkheid om de functies van photoshop uit te breiden met photoshop-invoegtoepassingen (zijn add-on-programma’s voor taken uit te voeren die alleen met Adobe Photoshop kunnen worden uitgevoerd).

Zoals al eerder was vermeld, maakt een afbeelding of illustratie jouw site aantrekkelijker, je kunt het zelf testen. Als je een website voor je heeft en je bent een tekst aan het lezen zonder deze toepassingen kun je zelf beoordelen of je het fijn vind lezen. Met een afbeelding en/of illustratie word de pagina aantrekkelijker en interessanter voor de lezer. Het zijn de kleine aanpassingen die een site een heel ander beeld geven. Weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op!

Huisstijl ontwerp

Dit is het doel van je website. Het logo is bijvoorbeeld het allerbelangrijkste als we praten over ontwerpen van je website. Maar ook zijn zo de lettertypes, kleuren en lay-outs heel erg belangrijk. Dit is het hart van je website. Ook maken wij voor jouw je persoonlijke visitekaartjes, met de gewenste gegevens erop.

Een tekst kan heel al snel heel saai zijn, maar door een aantal kleuren toe te voegen ziet een site er al heel anders uit. Met lettertypes is het ook niet de bedoeling dat je verschillende soorten lettertypes gebruikt, daardoor word een site weer te chaotisch. Als je 2 verschillende lettertypes gebruikt maakt het een stuk overzichtelijker. Want een soort lettertype maakt het weer te neutraal.

Gebruik van kleuren

Website designWaarom is het zo belangrijk dat je de juiste kleuren gebruikt? Kleuren wekken een aantal gevoelens op. Zo past bij iedere kleur een ander soort gevoel. Dat als je dus bijvoorbeeld een website leest met heel veel rode uitdrukkingen krijg je daar een negatiever gevoel over dan dat je een site ziet met heel veel groene uitdrukkingen. We laten je een stukje zien wat voor gevoelens de kleuren op kunnen wekken:

  • Rood: Kracht, negativiteit, gevaar, opwinding en passie. Deze kleur staat niet in onze favorieten. Dat komt vooral omdat rood negatieve gevoelens uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan als je een button ziet die rood gekleurd is, dat geeft al een heel ander beeld als het in een andere kleur staat als bijvoorbeeld in het groen wat in tegenstelling tot rood weer wel heel erg aanspreekt.
  • Groen: Rust, veiligheid, efficient, duurzaam. Deze kleur spreekt veel positiviteit, dat komt door dat groene kleuren meer vertrouwen uitstraalt. Het geeft zoals vernoemd al een rustgevend effect. Dit is ook bewezen, dat als je een groene button ziet i.p.v. de rode button, je sneller op de groene zal klikken of naar een groen stuk eerder zal kijken.
  • Oranje: Vreugde, creatief, vasthoudendheid. Deze kleur bezit creativiteit. Er valt dus ook niet veel over deze kleur te zeggen, deze is vrijwel gelieft. En mensen vertrouwen deze kleur ook wel sneller. Het straalt vrolijkheid (vreugde) uit en daardoor kijkt de lezer/bezoeker enthousiaster naar jouw site.
  • Geel: Vertrouwen, intelligentie, geluk. Deze kleur heeft 2 kanten. Geel kan ook de uitstraling geven van jaloezie, kritiek of oplettendheid. Dus het is maar net hoe je het zelf ervaart. De kleur geel is daar in tegen wel moeilijker te lezen dan een ander soort. Het geeft een gevoel van verwarring en kan daardoor onduidelijkheid opwekken. Over het algemeen word geel beschouwen als vertrouwend, dit komt voornamelijk omdat de kleur een vertrouwelijker gevoel geeft dan bijvoorbeeld de kleur rood.
  • Blauw: Succes, rust, ruimdenkend, betrouwbaar. Deze kleur straalt positiviteit uit. Dit komt omdat blauw heel anders leest dan ander soort kleuren. Dit is meestal duidelijker te lezen dan een ander soort kleur. Het geeft zoals vernoemd al een betrouwbaar en succesvol gevoel. Je zal daarom ook eerder een blauwe button aanklikken dan een gele. Het geeft een soort rustgevend gevoel en dat is meestal erg prettig voor jouw lezer/bezoeker.

Daarom is het dus zo belangrijk om goed na te denken wat voor kleuren je op jouw website wilt hebben of gebruikt. Dit is eigelijk heel erg belangrijk voor jouw website.

Wij denken met je mee op dit gebied! Heb je dus moeite met het kiezen van de kleuren voor jouw website? Je staat er niet alleen voor. Wij zorgen voor een mooie uitstraling van jouw website en zorgen ervoor dat de lezer met enthousiasme de teksten door leest en de juiste buttons aanklikt. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ons!

WordPress template laten ontwikkelen

Wat zijn templates? Dat is een goede vraag. Maar je kunt dit ervaren als een sjabloon. Omdat hiermee makkelijker en sneller een document kan worden opgesteld. Je leest er in ons stukje ”WordPress website laten maken of laten bouwen” meer over. Ook kunt je natuurlijk altijd jouw vraag aan ons persoonlijk stellen via contact met ons op te nemen.

Je gaat in dit stukje lezen wat we precies doen als je een wordpress template wil laten ontwikkelen en wat wij dan precies te bieden hebben. WordPress is op dit moment het meest gebruikte Open-source systeem.  Het ligt er dan ook aan wat het doel is van jouw website, want wordpress is niet altijd voor iedereen de oplossing. Maar met de juiste handelingen en het juiste doel kunnen wij de perfecte website voor je creëren met wordpress. Allround Web maakt op maat gemaakte WordPress templates. Geen uitdaging is voor ons te moeilijk!  Website laten maken op maat!

Op zoek naar een uniek website design?

 

Wij ontwerpen en ontwikkelen professionele websites en webshops. Alle designs worden gemaakt in Photoshop of Illustrator. Ook het omzetten naar HTML/CSS, WordPress of Magento template is geen probleem. Neem voor de mogelijkheden contact op met info@allroundweb.nl of bel naar 013-4700072.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-allroundweb.svg