Wat is WordPress?

Wat is WordPress nou precies? Dat is een vraag die bij veel mensen naar boven komt. WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee websites en webshops gebouwd en onderhouden worden. In de oorsprong is WordPress een systeem om blogs in te schrijven en te publiceren. Echter is dit uitgegroeid tot een uitgebreid CMS met een hele hoop van plugins en themes. 

Wat is WordPress?

WordPress is een systeem waarmee je websites en webshops kunt bouwen. Dit is mogelijk zonder een grote technische kennis. Je hoeft bijvoorbeeld niet aan de slag met computertaal wanneer je een website of webshop wilt bouwen. WordPress is uitgegroeid tot 1 van de grootste aanbieders op het gebied van webdevelopment. Zo’n 30% van het gehele internet gebruikt WordPress!

Wie maakt WordPress?

Zoals ik eerder in deze blog heb geschreven is WordPress begonnen als een systeem waar blogs geschreven en gepubliceerd konden worden. De oprichters van WordPress zijn Matt Mullenweg en Mike Little. Tegenwoordig werken er honderden mensen dagelijks aan het systeem van WordPress. Dit kun je zelf doen wanneer je veel technische kennis hebt. De mensen die werken aan WordPress krijgen hiervoor niet betaald, maar hebben hier op andere manieren veel baat bij. 

Waarom gebruiken?

WordPress heeft vele voordelen wanneer je jouw eigen website of webshop wilt opzetten.

Makkelijk in gebruik 

WordPress is zeer eenvoudig in gebruik, zeker als je kijkt naar andere Content Management Systemen.

Makkelijk uit te breiden en flexibel

De snelheid en gemakzucht waarmee je jouw website of webshop kunt uitbreiden via WordPress zijn erg goed. Er zijn duizenden gratis plugins beschikbaar om jouw website uit te breiden. Denk hierbij aan de gratis plugins zoals ‘WooCommerce’ en de ‘Yoast SEO-plugin’.

Makkelijk hulp verkrijgbaar

Door het vele gebruik van WordPress is het eenvoudig om mensen te vinden die je kunnen helpen met het opzetten van jouw website of webshop. Er staan verschillende forums online waarbij je al jouw WordPress gerelateerde vragen kunt stellen. Zelfs Google kan sommige vragen over WordPress voor jou beantwoorden!

WordPress is gratis!

Misschien wel het grootste voordeel van WordPress is dat het een gratis, open source is. WordPress gebruik is daarom dus ook gratis! De kosten die je natuurlijk wel moet maken is voor bijvoorbeeld de hosting en je domeinnaam. 

Allround Web

Allround Web maakt websites en webshops volledig op maat gemaakt voor jou als klant. Wij werken in WordPress aan jouw op maat gemaakte website of webshop volledig naar jouw wensen binnen wat technisch mogelijk is! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Ga snel naar https://allroundweb.nl/wordpress-maatwerk/ en bekijk de mogelijkheden!

Misschien vind je dit ook interessant

Marketing funnel

Marketing Funnel

Zo versterk je de funnel Een klant heeft gemiddelde genomen zo’n 5 tot 8 contactmomenten voordat ze een aankoop doen. Deze contactmomenten zijn de ‘customer

Lees verder »

Handige links