De snelheid van jouw website – Hoe snel is jouw website?

onderhoud

De snelheid van je website is erg belangrijk. Bezoekers zijn namelijk zo afgehaakt. Maar dat je bezoekers afhaken omdat je website traag is, is niet het enige probleem. Ook Google vind dit niet leuk. Wanneer Google merkt dat je een trage website hebt, zal dit meegenomen worden in het bepalen van jouw score. Natuurlijk wordt er nog naar veel meer factoren gekeken, maar snelheid weegt zwaar mee.

Hieronder ga ik twee handige tools uitleggen, die het makkelijk maken om te kijken hoe snel jouw website is, en op welke punten je kunt verbeteren, of hoger kunt scoren.

De eerste tool is gtmetrix.com. Deze tool bekijkt veel factoren die invloed hebben op de snelheid van jouw website. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de afbeeldingen die je gebruikt. Er wordt gekeken hoe groot deze zijn, en gtmetrix zal automatisch bepalen of deze verkleind kunnen worden, om zo de grootte van de data die opgehaald moet worden, te verkleinen. Maar ook wordt gekeken of je website bijvoorbeeld gebruik maakt van minify html en javascript. Minifiy html en Javascript wilt zeggen dat de code zo klein mogelijk wordt gemaakt. In precieze worden alle spaties, tabs en enters weg gehaald, en wordt alles in een rits achter elkaar geplakt. Zet jouw url eens in de test, en bekijk eens de snelheid van jouw website.

De volgende tool is de Google PageSpeed Insights. Zoals je het al aan de naam kunt horen, is dit een tool van Google. Deze tool bekijkt de snelheid van jouw website apart voor mobielen apparaten, en voor desktops. PageSpeed Insights kijkt ongeveer naar de zelfde punten als de vorige tool, gtmetrix. Het verschil is vooral dat PageSpeed Insights mobiel en desktop van elkaar scheid. Wanneer je de test doet zul je zien dat er een score uit komt. Het is aanbevolen om je website zo te optimaliseren, dat beide scores groen worden.

Hulp nodig met het optimaliseren van de snelheid van jouw website? Neem dan contact op met info@allroundweb.nl, of bel naar 013-4700072. Wij helpen je graag verder!

Misschien vind je dit ook interessant

Handige links