WordPress PHP 8.1 – Hoe te Updaten?

Stap-voor-stap handleiding updaten naar WordPress PHP 8.1

Het upgraden van jouw WordPress-website naar de nieuwste PHP 8.1-versie is een cruciale stap om te profiteren van de nieuwste functies, prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates. Volg deze stap-voor-stap handleiding om je website zonder problemen bij te werken naar WordPress PHP 8.1. Let op! Lees eerst de volledige pagina voordat je begint met aanpassingen. Direct hulp nodig? neem contact op!

Stap 1: Controleer de huidige PHP-versie

Voordat je begint met het updaten naar PHP 8.1, moet je controleren welke PHP-versie jouw WordPress-website momenteel gebruikt. Ga naar je WordPress-dashboard en navigeer naar het tabblad ‘Dashboard’. Klik vervolgens op ‘Updates’ en vervolgens op ‘PHP-versie controleren’. Als je momenteel geen PHP-versie 8.0 of hoger gebruikt, moet je eerst updaten naar PHP 8.0 voordat je kunt overstappen naar 8.1.

Stap 2: Maak een back-up van je website

Het is essentieel om een volledige back-up van je website te maken voordat je de PHP-versie bijwerkt. Dit zorgt ervoor dat je jouw website kunt herstellen in geval van onverwachte problemen tijdens het updateproces. Je kunt gebruikmaken van verschillende WordPress-back-upplugins om dit te doen. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van zowel de database als de bestanden van je website.

Stap 3: Update je thema's en plug-ins

Voordat je de PHP-versie bijwerkt, moet je ervoor zorgen dat al je thema’s en plug-ins compatibel zijn met PHP 8.1. Controleer of de ontwikkelaars van de thema’s en plug-ins recente updates hebben uitgebracht die compatibiliteit met PHP 8.1 garanderen. Als dit niet het geval is, overweeg dan om alternatieve plug-ins te zoeken die wel compatibel zijn. Mocht je hier geen ervaring mee hebben, kijk dan naar dit stappenplan!

Lees dit vรณรณr het updaten van jouw PHP versie

Het zomaar upgraden van jouw website of webshop naar PHP 8.0 of 8.1 kan zorgen dat de website offline gaat, of dat plugins niet meer werken zoals gewenst. Liever laten uitbesteden door WordPress experts? Allround web staat voor je klaar! neem contact op.

Voordelen van het updaten naar WordPress PHP 8.1

Het updaten naar WordPress PHP 8.1 biedt een aantal belangrijke voordelen voor jouw website:

Verbeterde prestaties en snelheid

PHP 8.1 biedt aanzienlijke prestatieverbeteringen ten opzichte van oudere versies. Je website zal sneller laden en soepeler werken, wat resulteert in een betere gebruikerservaring.

Meer snelheid en een hogere Pagespeed Insights score?

Wij van Allround web bieden verschillende services aan. Het verhogen van Google pagespeed scores is een van deze services. Als jouw website een gezonde rating heeft in de Google pagespeed scores, zal deze vaak ook hoger terugkomen tijdens het zoeken. Wij streven altijd naar een score van 90+ op zowel desktop als mobiel. Interesse? neem contact op!
Allround-web-pagespeed-insights-score

Geavanceerde beveiligingsfuncties

Met PHP 8.1 profiteer je van de nieuwste beveiligingsupdates en -verbeteringen. Dit vermindert het risico op beveiligingsinbreuken en beschermt jouw website en gegevens tegen mogelijke bedreigingen.

Allround Web kan je helpen bij het upgraden naar WordPress PHP 8.1

Als je tijdens het updaten naar WordPress PHP 8.1 professionele hulp nodig hebt, staat het ervaren team van Allround Web voor je klaar. We zijn experts in het upgraden van WordPress-sites en zorgen ervoor dat jouw website soepel en veilig draait op de nieuwste PHP 8.1-versie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning.