Magento of WordPress

Magento Wordpress

Wanneer je een webshop wilt beginnen en gaat googelen voor de mogelijkheden, kom je al vaak op de namen Magento en WordPress. Dit zijn een van de meest gebruikte systemen voor web winkeliers. Maar ieder systeem heeft zo zijn voor en na delen. In dit artikel ga ik de voor en na delen van Magento en WordPress uitleggen.

Voordelen van het e-commerce systeem Magento

Magento is een groot systeem. Dit wil zeggen dat er veel verschillende dingen mogelijk zijn. Zo heeft Magento veel opties standaard in het systeem zitten. Denk bijvoorbeeld aan verzendkosten bereken formules tot korting in de winkelwagen op de gemaakte product optie van de bezoeker. Zoals je hoort is er veel mogelijk. Magento is het e-commerce systeem wanneer je een grote webshop hebt, met veel producten en veel verschillende opties.

De nadelen van Magento

Omdat Magento zo’n groot systeem is, betekend dit ook dat de server waarop de webshop draait, een krachtige server moet zijn. Doordat er veel informatie moet worden uitgelezen, en worden getoond is een krachtige server nodig wil de webshop vlot laden. Ook is een Magento webshop laten bouwen duurder, omdat het meer werk kost om een webshop te laten bouwen in Magento.

En wat zijn de voordelen van een webshop in WordPress?

Met een WordPress installatie heb je nog geen webshop. Maar hier is de bekende WooCommerce plug-in voor bedacht. Met het installeren van WordPress en het installeren van de plug-in heb je in feiten een webshop. Echter moet er nog wel het een en ander ingesteld en gebouwd worden. WordPress is een perfect e-commerce systeem wanneer je tot 1000 producten hebt. Wanneer je er meer hebt wordt de webshop traag. Wel heb je een minder krachtige server nodig wil de webshop vlot werken.

De nadelen van WordPress

Dus, WordPress is goedkoper dan Magento, maar WordPress is wel beperkter qua functionaliteit. Wat in Magento standaard is, moet er voor WordPress een plug-in geïnstalleerd worden, of worden opgelost met maatwerk. Veel plug-ins in je webshop is niet aan te raden. Hiervan wordt je e-commerce systeem zwaarder, en lang niet alle plug-ins kunnen met elkaar samen werken. Ook wanneer je veel producten hebt, of een snel wisselend assortiment kun je beter voor Magento gaan.

Maatwerk voor webshops

Allround Web heeft ervaring met beide systemen. Wij kunnen maatwerk leveren voor zowel Magento als WordPress. Ook kunnen wij volledige templates realiseren. Zowel het design, als het ontwikkelen van het template. Wil je meer informatie of heb je een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen met 013-4700072 of te mailen naar info@allroundweb.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Wat is WordPress?

Wat is WordPress nou precies? Dat is een vraag die bij veel mensen naar boven komt. WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee websites

Lees verder »
Marketing funnel

Marketing Funnel

Zo versterk je de funnel Een klant heeft gemiddelde genomen zo’n 5 tot 8 contactmomenten voordat ze een aankoop doen. Deze contactmomenten zijn de ‘customer

Lees verder »

Handige links