Een webshop beginnen

Webshop beginnen

Winkels verdwijnen, doordat internet blijft groeien. Steeds meer fysieke winkels, worden online winkels. Dit komt omdat je via internet de hele wereld kan bereiken, en wanneer je een fysieke winkel hebt, je alleen de mensen kunt bereiken in die omgeving. Wil jij een webshop beginnen? Lees dan dit artikel door, en hopelijk kunnen wij jou helpen met het maken van een keuze.

Voordelen van een webshop

Het grootste voordeel van het hebben van een webshop, is dat bezoekers altijd kunnen bestellen. Ook al zit jij lekker een drankje te doen in de stad, de orders (kunnen) blijven binnen komen. Je hoeft dus niet altijd fysiek aanwezig te zijn. Ook hoef je geen fysieke winkel te hebben om producten te verkopen. Een voorraad vanuit je garage gaat perfect.

Wat heb je nodig?

Voor een webshop heb je een hosting pakket nodig. Dit is een server waar de webshop op draait. Omdat een webshop vaak veel producten heeft, en een grote database aan gegevens heeft is een hosting met goede performance aan te raden. Zo kunnen bezoekers snel door jouw webshop heen klikken. Wanneer de webshop traag is, of het duurt lang voor bepaalde zaken zijn geladen, haken bezoekers hierop af, en bestellen bij de concurrentie. Meestal ben jij niet de enige die dat product aanbied.

Bezoekers zullen vragen stellen over de levertijd, informatie over een product of jouw bedrijf. Zorg er voor dat jij deze mails snel kunt beantwoorden, en eventueel telefonisch bereikbaar bent. Mensen hechten veel waarden aan een goede klantenservice.

Natuurlijk is er zoals in iedere branch concurrentie. Jij moet zorgen dat je met jouw webshop de concurrentie voorbij gaat. Dit kun je doen door veel aandacht in te zetten op SEO. Maar ook kun je adverteren, door gebruik te maken van SEA. Met SEA betaal je per klik, en sta je als je de campagne goed inricht altijd boven aan.

Ook betaalmethodes mogen niet worden vergeten. Zorg dat je genoeg betaalmethodes aanbied, zoals iDEAL, overschrijven, PayPal etc. Zodat iedere bezoeker zijn producten in de webshop kan afrekenen.

Wij bouwen professionele webshops in WordPress of Magento. Dit met iDEAL intergratie, en een duidelijke structuur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@allroundweb.nl of bellen naar 013-4700072.

Misschien vind je dit ook interessant

Marketing funnel

Marketing Funnel

Zo versterk je de funnel Een klant heeft gemiddelde genomen zo’n 5 tot 8 contactmomenten voordat ze een aankoop doen. Deze contactmomenten zijn de ‘customer

Lees verder »

Handige links