Houd je website up-to-date!

Het up-to-date houden van je website is erg belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een WordPress website laat maken of kiest voor een ander CMS als Joomla! is het belangrijk dat deze continu up-to-date blijven. Wanneer je de website lang niet onderhoud loop je het risico gehackt te worden. Dit is iets wat je graag wilt voorkomen. Waarom? Dat leggen wij in dit artikel uit.

Zorg er voor dat je website up-to-date is

Wanneer je een website hebt gebouwd, of een website laat maken zal dit vaak gebeuren in een Open-Source CMS systeem als WordPress of Joomla!. Het kan ook zo zijn dat de ontwikkelaar een eigen CMS gebruikt. Wanneer dit het geval is zorgt de ontwikkelaar van dit CMS voor de updates, en is dit artikel niet van toepassing. Er zijn 2 verschillende soorten updates.

  • Updates die beveiligingslekken dichten
  • Updates die voor nieuwe functionaliteiten of bugfixes zorgen

Wanneer er een update uitkomt die een beveiligingslek dicht, is het zaak om update zo snel mogelijk te dichten. Het betekend dus dat er ergens in de code van de website of systeem een lek zit, waar hackers via binnen kunnen komen. Dit wil je natuurlijk niet hebben! Een beveiligingsupdate zorgt er voor dat dit lek gedicht wordt, zodat hackers buiten zullen blijven.

Ook brengen updates vaak nieuwe functionaliteiten en bugfixes mee. Bij nieuwe functionaliteiten moet je bijvoorbeeld denken aan extra opties, of het vereenvoudigen van de werking. Zo’n update is (bijna) altijd een verbetering op de laatste versie. Uiteraard kan een update ook nieuwe bugs mee nemen, of bepaalde zaken op de website veranderen. Is dit bij jou het geval, en weet je niet hoe dit op te lossen? Neem dan contact met ons op, en wij kijken graag met je mee! Wat is een bug? Een bug is simpel weg een fout in de code. Door deze bug zal er iets niet goed of een onderdeel niet goed functioneren. Eigenlijk bevat iedere website/systemen/programma’s wel bugs, maar deze zullen niet altijd opvallen.

Gevolgen van een hack

De gevolgen van een hack kunnen groot zijn. Vaak is de eerste stap dat hackers je website of zullen aanpassen, of offline zullen halen. Wanneer je website eenmaal gehackt is, is het “onthacken” van de website vaak een lastig proces. Dit komt omdat je alle bestanden af moet gaan en moet gaan zoeken waar de hack verstopt zit. Uiteraard zijn hier handige tooltjes voor maar ook deze tooltjes slagen er niet altijd in de hack te vinden.
Wanneer Google merkt dat de website gehackt is, zal Google of je website uit de zoekresultaten halen, of de bezoekers waarschuwen dat je website geïnfecteerd is. Verder zal een hack ook ongewenste mails vanuit jouw website kunnen versturen. Als gevolg dat wanneer je zelf een mail verstuurd, de ontvanger dit zal zien als spam. Dit komt omdat je e-mailadres dan op een blacklist komt. Om van die blacklist af te komen zul je eerst de website moeten (laten) opschonen.

Website laten onthacken

Wij kunnen je helpen met het onthacken van je website. Tijdens een onthack voeren wij verschillende stappen uit. In het kort zijn dit de volgende stappen.

  • Controleren op bestanden die niet op de server thuis horen
  • Door middel van command zoekopdrachten opzoek naar codes die er niet thuis horen
  • Handmatig de bestanden en mappen afgaan om te controleren of alles goed staat
  • De bestandsrechten controleren
  • Een tool installeren en configureren die eventuele hackers buiten probeert te houden, en dagelijks controleert op aangepaste code

Update pakketten

Om een hack te voorkomen bieden wij update pakketten aan. Met een update pakket ben je verzekerd van de laatste updates. Wij controleren iedere maand de verises van WordPress en bijhorende plugins. Wanneer er updates uit zijn (en dit gebeurd zeker maandelijks) werken wij alles bij naar de laatste versie.

Mocht je na het lezen van dit artikel vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via 013-4700072 0f mail naar info@allroundweb.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Marketing funnel

Marketing Funnel

Zo versterk je de funnel Een klant heeft gemiddelde genomen zo’n 5 tot 8 contactmomenten voordat ze een aankoop doen. Deze contactmomenten zijn de ‘customer

Lees verder »

Social Proof

Is jouw Webshop Social proof? Tegenwoordig is ‘social proof’ een veelgebruikte beïnvloedingstechniek. Je kunt eenvoudig laten zien hoe goed jouw producten scoren door simpelweg te

Lees verder »
Webshop beginnen

Een webshop beginnen

Winkels verdwijnen, doordat internet blijft groeien. Steeds meer fysieke winkels, worden online winkels. Dit komt omdat je via internet de hele wereld kan bereiken, en

Lees verder »

Handige links