WooCommerce webshop snelheid verbeteren

Als eigenaar van een WooCommerce-webshop is het noodzakelijk om een goed werkende responsieve website te hebben. Een trage website kan leiden tot vermindering van bezoekers in verband met de gebruikerservaring die slecht is, en een lagere score in de zoekmachines. In deze blogpost delen we effectieve strategieën om jouw WooCommerce webshop snelheid hoog te houden.

Belangrijk: Kies een geoptimaliseerd hostingpakket:

Een goede hostingprovider heeft meestal een specifieke database-optimalisatie en dat kan aanzienlijk veel invloed hebben op de snelheid van jouw webshop. Kies dus altijd een hostingpakket dat voldoende opslag biedt, een hoge uptime heeft en geoptimaliseerd is voor WooCommerce. Vraag ook naar de server-side caching en CDN-integratie, omdat deze functies de laadtijd kunnen verkorten. Twijfel je over jouw hosting? Wij helpen je graag verder! Neem contact op.

Start

Perfect voor de startende website of webshop

15

per maand

Snelheid
3/5

Grow

Perfect voor de groeiende website of webshop

35

per maand

Snelheid
4/5

Pro

Perfect voor de zwaardere website of webshop

65

per maand

Snelheid
5/5

Optimaliseer afbeeldingen:

Afbeeldingen zijn vaak de grootste bron van de vertragingen op je website. Probeer er voor te zorgen dan de afbeeldingen allemaal geoptimaliseerd zijn door ze te schalen en te comprimeren. Gebruik daar eventueel plugins voor zoals Smush of Imagify om dit proces automatisch uit te laten voeren en de bestandsgrootte van je afbeeldingen te verminderen zonder kwaliteitsverlies. Let wel op! vaak zijn deze wijzigingen niet terug te draaien. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, nemen wij dit graag.

Voeg caching toe:

Caching kan de laadtijd van je webshop aanzienlijk verbeteren. Gebruik caching-plugins zoals WP Super Cache of W3 Total Cache om een statische versie van jouw pagina’s te creëren. Vergeet ook niet om je browsercaching in te schakelen, zodat browsers pagina-elementen kunnen opslaan en opnieuw kunnen gaan gebruiken bij volgende bezoeken. Dit zorgt er voor dat de stijl van jouw webshop niet steeds opnieuw ingeladen dient te worden, wat jouw page speed scores en gebruiksvriendelijkheid verbeterd.

Minimalizeer JavaScript- en CSS-bestanden:

Het overmatig gebruiken van JavaScript en CSS-bestanden kan ervoor zorgen dat de laadtijd vertraagd. Combineer en minimaliseer deze bestanden om de grootte van de bestanden te verkleinen. Gebruik een plugin zoals Autoptimize of WP Rocket om dit proces volledig automatisch te doen. Nogmaals is het hierbij wel zaak om écht op te letten. Het kan zijn dat sommige functionaliteiten of stijlen aangepast zullen worden. Het terugdraaien van jouw wijzigingen zullen er voor zorgen dat de functionaliteiten weer hersteld worden!

Schakel lazy loading in.

Lazy loading is een techniek die wordt gebruikt om afbeeldingen en andere elementen pas te laden wanner ze voor een groot gedeelte zichtbaar zijn op de pagina. Dit zorgt ervoor dat de laadtijd verminderd omdat hij dan minder tegelijk hoeft in te laden. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die hierbij kunnen helpen zoals WP Rocket, die kunnen helpen om dit eenvoudig toe te passen op jouw webshop.

Wauw ik merk meteen verschil!

Dat klopt, het is namelijk onvermijdelijk dat de optimalisatie aanpassingen jouw Woocommerce webshop een stuk sneller en beter vindbaar maken. Het verbeteren van de snelheid van je webshop is noodzakelijk om een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te kiezen voor een geoptimaliseerd hostingpakket, afbeeldingen te optimaliseren, caching toe te voegen en op te letten bij het gebruiken van JavaScript en CSS-bestanden. Zo zul je zien dat je webshop aanzienlijk snel zal laden.

Webshop
optimalisatie

Perfect voor iedere WooCommerce webshop

449

Eenmalig

Snelheid
4.5/5

Misschien vind je dit ook interessant

Intranet

Naast websites en webshops, ontwikkelen wij ook andere toepassingen (op maat). Zoals onder andere een intranet. Een intranet is een privénetwerk binnen een organisatie waartoe enkel medewerkers toegang hebben.

Lees verder »

Handige links