Waarom kiezen voor WordPress

Waarom Wordpress

WordPress is op dit moment het meest gebruikte CMS systeem. In dit artikel ga ik je wat redenen geven, waarom ik vind dat je WP moet gebruiken, en niet een ander content management systeem als Drupal of Joomla. Overigens is WordPress niet altijd de juiste keuze. Voor sommige websites is Drupal of Joomla juist meer geschikt.

WordPress is licht

WP is een licht systeem. Dit wil zeggen dat het de server niet zwaar belast, en dat het niet veel schijfruimte in beslag neemt. Dit is handig omdat je met een kleiner hosting pakket ook prima een WordPress website kunt draaien. Wanneer je meerdere plug-ins en templates gaat installeren, wordt de website natuurlijk groter, en zal het meer schijfruimte in beslag nemen. Ook is een WP geoptimaliseerde hosting ook aan te raden. Wij hebben WordPress geoptimaliseerde hosting.

WordPress is snel

Met de juiste plug-ins, juiste configuratie en de juiste WordPress geoptimaliseerde hosting krijg je als resultaat erg soepele WordPress websites. Door WP goed te optimaliseren, krijg je schone en compacte code, waardoor websites snel zullen laden. Ook kunnen alle bestanden samen gevoegd worden tot 1 bestand, zodat je in plaats van bijvoorbeeld 20 bestanden maar 2 bestanden hoeft in te laden. Dit kan overigens ook met Drupal of Joomla.

WordPress is SEO vriendelijk

SEO is de laatste tijd belangrijker dan ooit geworden. Wanneer je bedrijf niet goed vindbaar is, doe je bijwijze van spreken niet meer mee. Dat is natuurlijk overdreven, maar met de juiste SEO plug-in, en de juiste SEO instellingen is de website erg zoekmachine vriendelijk. Wat het hoog scoren in Google eenvoudiger en sneller maakt.

WP is gebruiksvriendelijk

Dit is misschien wel een van de grootste redenen dat WordPress zo groot is geworden. Website laten maken doen wij ook vaak met WordPress. Doordat het voor de website beheerder heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk is om alles aan te passen, kiezen veel mensen voor het WP CMS. Zo zijn pagina’s aanpassen een fluitje van een cent, en ook een blog bij houden is erg eenvoudig. Echter is het bouwen van de website vaak wat lastiger, en vaak kom je er met een paar plug-ins en een standaard template net niet aan je wensen. Wij helpen je graag met het ontwerpen en bouwen van een professionele website. Stuur een mailtje naar info@allroundweb.nl, of bel naar 013-4700072 voor meer informatie.

WordPress is up-to-date

Doordat het een open-source systeem is, kunnen mensen vanuit de hele wereld hier aan mee werken. Zo krijg je code die gebruik maakt van de laatste technieken en standaarden.

Ben je op zoek naar een webdesigner/webontwikkelaar? Ga naar Diensten voor meer informatie.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Handige links