Snellere websites met HTTP/2

Vanaf vorige week zijn onze hosting pakketten voorzien van HTTP/2 (HTTP 2.0) wat voor veel websites of webshops een snelheidswinst oplevert.

Wat is HTTP/2?

Alleen de term klinkt al moeilijk. Wat is HTTP/2? HTTP/2 is de nieuwe versie van HTTP, wat sinds het bestaan van internet gelanceerd is.  Bij het bezoeken van een website worden er meerdere aanvragen uitgevoerd voor het ophalen van de bestanden en codes. Hij HTTP/1 verliep dit zeer langzaam doordat aanvragen een voor een werden uitgevoerd. Met HTTP/2 kunnen er dus meerdere aanvragen tegelijk worden uitgevoerd, en hoef je niet meer te wachten op een eerdere aanvraag. Hierdoor behaal je dus een flinke snelheidswinst! We hebben dit in de praktijk getest met de web-app Drikke. Na het activeren van HTTP/2 is de laadsnelheid gehalveerd!

HTTP/2 in combinatie met HTTPS/SSL

HTTP/2 levert alleen snelheidswinst op voor websites die voorzien van een SSL certificaat. Dat is te herkennen aan het groene slotje in de browser, zoals onderstaand voorbeeld.
SSL beveiliging
Op het moment van het schrijven van dit blog bericht zijn we een maand aan het testen met HTTP/2. Wij zijn erg blij met deze nieuwe techniek. De snelheidswinst die behaald wordt voor het ophalen van de pagina is echt groot, en het verschil is duidelijk te merken. Websites laden erg snel, en dit is zeker positief voor je positie in Google. Zorg daarom dat je een website laten maken met HTTP/2!

Is jouw website of webshop gehost bij ons en heb je nog geen SSL certificaat? Neem dan snel contact op voor het aanvragen van een SSL certificaat, om gebruik te maken van deze nieuwe techniek. Daarmee voorzie je jouw website van een veiligere uitstraling en zal je website of webshop een stuk sneller worden!

Misschien vind je dit ook interessant

Wat is WordPress?

Wat is WordPress nou precies? Dat is een vraag die bij veel mensen naar boven komt. WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee websites

Lees verder »
Google Partner Badge

Google Partner Badge

Vernieuwde Google Partner Badge Afgelopen zomer heeft het Google Partner programma een update gehad. De vereisten om de Google Partner-badge te bemachtigen zijn aangescherpt. De

Lees verder »

Handige links