SEO, Search Engine Optimization

Ben jij begonnen met jouw eigen website of webshop en wil je goed gevonden worden op Google? Dan is het voor jou tijd om te starten met SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat zoekmachine optimalisatie betekent. In deze blog leggen wij jou uit wat Search Engine Optimization inhoudt en wat je zelf kunt doen!

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie houdt in dat je jouw website of webshop optimaliseert voor bijvoorbeeld Google. Het optimaliseren van jouw website of webshop voor zoekmachines is wenselijk voor de online vindbaarheid van jouw website of webshop. Door het juist toepassen van Search Engine Optimization technieken zorg je ervoor dat je hoger eindigt in de Google zoekresultaten en daardoor een groter bereik hebt. Maar hoe doe je dit? Kun je zelf dingen doen om jouw online vindbaarheid te vergroten? Of is het verstandig om alles uit te besteden? Wij geven jou verschillende tips om verder te komen met SEO!

Relevante content

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het verbeteren van jouw online vindbaarheid, is het heel verstandig om te kijken naar jouw content. Google onderzoekt namelijk de content die op jouw website of webshop staat en zet aan de hand van deze gegevens jouw positie vast. Het goede nieuws is, je kunt hier zelf iets aan doen! Door het schrijven van blog met nieuwe, relevante info is het mogelijk om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Denk je dat je dit zelf aan kunt? Super! Ga dan snel aan de slag met het maken van relevante en nieuwe content. Ben je bang dat jij hier niet de skills voor hebt, maar wil je wel jouw website organiseren door middel van relevante content? Denk er dan over na om dit uit te besteden! Allround Web biedt jou de mogelijkheid om een online marketing pakket aan te schaffen waarbij wij voor jouw website of webshop de content schrijven!

Zoekwoorden verwerken

Wanneer je beter vindbaar wilt worden op Google, gebeurd dat natuurlijk door zoekwoorden. Het is daarom belangrijk dat je op de juiste manier gebruik maakt van zoekwoorden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je zoekwoord in de belangrijkste titel (H1) moet staan als je hierop gevonden wilt worden. Daarnaast is het belangrijk om dit zoekwoord een aantal keer in je tekst voor te laten komen en in de meta-omschrijving evenals in de alt tags achter een afbeelding.

Mobiel

Sinds de introductie van de smartphone wordt het steeds belangrijker dat je website of webshop goed functioneert op een mobiel. Voor veel bedrijven is dit zelfs belangrijker dan de desktop versie van de website. Zo’n 60/70% van de website bezoekers vind jouw website of webshop via zijn/haar mobiel. Het is dus zaak om jouw website/webshop te optimaliseren voor het gebruik om de mobiel. Hierdoor is het mogelijk om een hogere positie te krijgen binnen de Google zoekresultaten. Denk hierbij aan het gebruiksvriendelijk maken van knoppen en de grootte van je tekst.

Snelheid

Omdat gebruikers van het internet steeds ongeduldiger worden en vertrekken wanneer ze een paar seconde moeten wachten tot een website geladen is, wordt de snelheid van je website of webshop steeds belangrijker. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat je website of webshop super snel is. Een handige tool om de snelheid van jouw website of webshop te meten is Google Insights. Nu begrijpen wij dat dit misschien te moeilijk is om zelf te doen. Daarom wilt Allround Web jou graag helpen met het verbeteren van de snelheid van jouw website of webshop!

Schrijf voor de bezoeker

Wanneer je content gaat schrijven voor op je website of webshop, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je dit niet doet voor Google. Je schrijft deze teksten voor eventuele bezoekers die opzoek zijn naar relevante informatie over het onderwerp dat jij behandeld of over jouw product of dienst. Het doel van jouw content zou het aanzetten tot actie of het oplossen van een vraagstuk moeten zijn. Probeer niet te over-optimaliseren. Google prikt hier doorheen en het effect dat je wilt bereiken valt averechts uit.

Allround Web

Dit klinkt misschien allemaal als een hele tijdrovende klus om te doen. En eerlijk gezegd, dat is het ook. Gelukkig is er voor jou een oplossing. Allround Web maakt het voor jou mogelijk om dit werk uit handen te nemen. Wij verzorgen de SEO werkzaamheden rondom jouw website of webshop zodat je op de juiste manier geoptimaliseerd bent voor Google. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Ga dan snel naar https://allroundweb.nl/online-marketing/zoekmachine-optimalisatie/ en bekijk de mogelijkheden!

Misschien vind je dit ook interessant

Social Proof

Is jouw Webshop Social proof? Tegenwoordig is ‘social proof’ een veelgebruikte beïnvloedingstechniek. Je kunt eenvoudig laten zien hoe goed jouw producten scoren door simpelweg te

Lees verder »

Zoekgedrag na coronacrisis

Zoals u waarschijnlijk al weet, COVID-19 heeft de wereld op zijn kop gezet. Bedrijven hebben zich ineens moeten aanpassen, moeten digitaliseren. Allerlei sectoren moesten sluiten..

Lees verder »

Handige links