Google Shopping

Heb jij een webshop of webwinkel waar jij online jouw producten verkoopt? Dan heb je het vast al wel eens voorbij zien komen, Google shopping. Zoekt een eventuele klant bijvoorbeeld naar een bepaald type Nike schoenen? Dan is het mogelijk dat jouw webshop bovenaan de zoeklijsten van Google komt te staan met het type Nike schoen dat jij verkoopt. 

Met behulp van afbeeldingen en specifieke prijzen is in één oogopslag duidelijk wat je verkoopt en voor welke prijs. Hierdoor vindt de klant meteen wat hij zoekt. Door middel van Google Shopping advertenties ben je direct zichtbaar bij eventuele klanten. 

Adverteren via Google shopping is volledig geautomatiseerd. Het enige waar jij voor moet zorgen is de informatie voor in de advertentie. Denk hierbij aan de productinformatie en de prijs. Voor de online verkoop van fysieke producten is Google Shopping de meest effectieve online marketing tool die er is. Dit komt omdat er in één oogopslag relevante informatie beschikbaar is voor eventuele kopers. 

Voordelen Google Shopping

De conversie optimalisatie van een website of webshop heeft met een aantal zaken te maken. Zo is de customer journey hierbij van groot belang. De customer journey is de reis die een potentiële klant aflegt naar de aankoop van jouw producten. De customer journey bestaat uit een paar stappen: 

• Visueel en specifiek: 

Door middel van afbeeldingen, productomschrijvingen, een link naar de webshop en prijzen, maak je een complete advertentie waarmee je heel direct kunt adverteren in plaats van alleen tekstuele advertenties. 

• Hoger conversiepercentage: 

Doordat in één oogopslag alle relevante informatie te zien is, weten klanten wat ze kunnen verwachten. 

• Zichtbare prijs: 

Wanneer je producten voor een scherpe prijs aanbiedt, kan dit nog sneller leiden tot meer verkeer naar je website of webshop. 

• Remarketing mogelijk: 

De bezoekers die jouw webshop bekeken en producten in het winkelmandje hebben gedaan, maar niet hebben afgerekend, kunnen nu alsnog bereikt worden via Google Shopping.

Pay-per-click

Bij Google shopping wordt het pay-per-click systeem gehanteerd. Hierdoor betaal je alleen wanneer een eventuele klant op jouw advertentie klikt. De adverteerder met de hoogste bedragen staan vooraan.

Allround Web is gespecialiseerd in online marketing, waaronder Google Shopping. Wij bieden jou een service aan waarbij Allround Web jouw online marketing onder handen neemt. Zo kan jij je focussen op het ondernemen. Wij zorgen ervoor dat alles van begin tot eind geregeld is.

Benieuwd naar wat Allround Web voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel ons via: +31 13 4700072 of stuur een e-mail naar: info@allroundweb.nl en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag!

Benieuwd naar wat Allround Web voor jou kan betekenen? Bel ons via: +31 13 4700072 of stuur een e-mail naar: info@allroundweb.nl.

Waarom Allround Web?

Snel schakelen

Snelle omschakeling en service zijn onze kernwoorden. De online wereld verandert razendsnel. Allround Web groeit mee.

Betaalbaar

Een online marketing strategie die betaalbaar is.

Full service webbureau

Jouw partner voor webdesign, development en online marketing strategieën.

Wat anderen zeggen