Conversie Optimalisatie

Het is onze missie om zo veel mogelijk conversies plaats te laten vinden op jouw website! Conversie optimalisatie is van belang om te zorgen dat jouw website zo veel mogelijk potentiële klanten triggert. Wat een conversie inhoudt kun je zelf bepalen. Dit kan bijvoorbeeld een offerte aanvraag zijn, of een online aankoop zijn. Veel websites worden vooral gebruikt als een online visitekaartje in plaats van waar deze daadwerkelijk voor bedoeld zou moeten zijn: het binnenhalen van conversies. Allround Web helpt jou om jouw website of webshop geheel te optimaliseren met het oog op meer conversies binnenhalen.

Customer journey

De conversie optimalisatie van een website of webshop heeft met een aantal zaken te maken. Zo is de customer journey hierbij van groot belang. De customer journey is de reis die een potentiële klant aflegt naar de aankoop van jouw producten. De customer journey bestaat uit een paar stappen: 

Stap 1: See

Het eerste kopje in de customer journey trechter heet See. Dit houdt in dat er eerst bekendheid gecreëerd moet worden. Hierin wordt het eerste contact gelegd met een eventuele klant.

Stap 2: Think

Na het eerste contact komt het tweede kopje in de trechter: Think. Een eventuele klant overweegt om jouw product te kopen en erkent de behoefte aan jouw product. 

Stap 3: Do

Na de Think fase, komt de 3e fase, namelijk: Do. De voorheen potentiële klant is een daadwerkelijk betalende klant geworden en heeft jouw product gekocht.

Stap 4: Care

Wanneer jouw product gekocht is door de klant, probeer je deze klant dicht bij je te houden. Zo behoud en vergroot je jouw klantenbestand en wordt de waarde van de klant groter. Klanten komen nu vaker terug voor een aankoop.

Uitbesteden

Het is zaak om deze customer journey goed in de gaten te houden. Wanneer jouw website niet goed functioneert haken eventueel geïnteresseerde klanten snel af. Hiervoor gaan wij aan de slag! Wij zorgen er voor dat de call-to-action knoppen op jouw website ook daadwerkelijk aansporen tot actie. Dit kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld het aanpassen van bepaalde kleuren. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw website ontzettend snel laadt. Daarnaast moeten de factoren zoals navigatie en het overbrengen van jouw USP’s ook worden geoptimaliseerd.

Allround Web kan jou helpen om conversie optimalisatie te realiseren. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het bouwen van websites en webshops en samen met onze online marketing specialisten gaan wij voor de beste resultaten voor jouw bedrijf. 

Benieuwd naar wat Allround Web voor jou kan betekenen? Bel ons via: +31 13 4700072 of stuur een e-mail naar: info@allroundweb.nl.

Waarom Allround Web?

Snel schakelen

Snelle omschakeling en service zijn onze kernwoorden. De online wereld veranderd razendsnel. Allround Web groeit mee.

Betaalbaar

Een online marketing strategie die betaalbaar is.

Full service webbureau

Jouw partner voor webdesign, development en online marketing strategieën.

Wat anderen zeggen