Starten met een nieuwsbrief

Starten met een nieuwsbrief kan een lastige opgave zijn wanneer je dit nog nooit gedaan hebt. In deze blog leg ik het je uit. Ook geef ik een paar handige tips om te starten met het versturen van relevante en interessante nieuwsbrieven.

Starten met je nieuwsbrief

Als je begint met het opstellen van een nieuwsbrief zijn een aantal stappen erg belangrijk om dit goed en gestructureerd te doen. Hier een paar punten op een rij:

  • Wat is het doel van je nieuwsbrief?
  • Wat is je doelgroep?
  • Wat zijn de behoeftes van je doelgroep?
  • Hoe deel je jouw nieuwsbrief in?

Wat is het doel van je nieuwsbrief?

Het doel van je nieuwsbrief is iets om van te voren goed over na te denken. Wat wil je bereiken met jouw nieuwsbrief? Wil je informatie overbrengen of probeer je de ontvanger te overtuigen? Zorg altijd dat voordat je begint aan je nieuwsbrief het doel duidelijk is.

Wat is je doelgroep?

Wie behoort tot je doelgroep? Deze vraag kun je door middel van een aantal kenmerken vaststellen. Denk aan:

  • Leeftijd
  • Woonplaats
  • Geslacht
  • Interesses

Het is belangrijk om de doelgroep die jij wilt targeten zo specifiek mogelijk opschrijft. Zo wordt het voor jezelf makkelijker om een goede nieuwsbrief te maken voor deze doelgroep.

Behoeftes van je doelgroep

Wanneer je jouw doelgroep duidelijk in zicht heb, wordt het tijd om een goed beeld te hebben van de behoeftes van jouw doelgroep. Welke behoeftes hebben zij in deze mail en welke boodschap is nou relevant voor hen? Deze punten moet je goed in kaart brengen.

Hoe deel je jouw nieuwsbrief in?

Wanneer je alle zaken op een rijtje hebt, is het tijd om jouw nieuwsbrief in te delen. Zorg dat je bij het versturen van een nieuwsbrief enkel relevante en nuttige informatie deelt. 

Het belangrijkste bericht plaats je natuurlijk bovenaan in de nieuwsbrief. Zo zorg je dat het grootste deel van de ontvangers van deze nieuwsbrief dit ook lezen. Maak niet te lange zinnen en zorg dat je de ontvangers stimuleert om door te lezen.

Wat zijn de voordelen van een nieuwsbrief?

Het gebruik van een nieuwsbrief kan erg handig zijn om nieuwe, relevante informatie over te brengen. Wanneer je genoeg relevante mensen in jouw verzendlijst hebt voor je nieuwsbrief, komen hier altijd conversies uit. Om dit te behalen is het belangrijk dat je genoeg geïnteresseerde mensen jouw nieuwsbrief ontvangen.

Door middel van een nieuwsbrief is het eenvoudig om een korting of aanbieding te promoten bij relevante ontvangers. Op deze manier worden mensen herinnerd aan het feit dat ze eerder bij jou iets gekocht hebben en worden op deze manier geprikkeld om een eventuele aankoop de doen.

Het grootste voordeel van het versturen is dat dit veelal gratis is! Er zijn tal van programma’s online die jou kunnen helpen met het opzetten van een nieuwsbrief campagne. Deze programma’s kunnen helpen met de efficiëntie van jouw nieuwsbrieven.

Tips voor een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een ideaal middel om snel te communiceren met de juiste personen of instanties. Het is belangrijk om de lezers van jouw nieuwsbrief aan je te binden met relevante informatie. Zorg dat je goed in kaart hebt wie jouw doelgroep is en wat de interesses van deze doelgroep zijn.

Tip 1: Uitdagende lay-out

Een nieuwsbrief die ontzettend saai is leest natuurlijk niemand. Zorg ervoor dat je de aandacht trekt met een originele lay-out! Echter, té gek is natuurlijk ook niet de bedoeling. Zorg dat je een goede balans vindt.

Tip 2: Stimuleer het delen van jouw nieuwsbrief

De mogelijkheid om jouw nieuwsbrief te kunnen delen is een optie die je absoluut moet toepassen. Dit is verstandig om een groter bereik te creëren. Hier zou je eventueel ook een actie aan kunnen hangen.

Tip 3: Zendfrequentie testen

Hoe vaak ga je een nieuwsbrief versturen? Dit is een struikelblok voor veel ondernemers die beginnen met het versturen van een nieuwsbrief. Hierin zul je moeten testen om erachter te komen wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

Nieuwsbrief service Allround Web

Wanneer jij wilt starten met het consistent versturen van een nieuwsbrief, maar je hebt geen idee hoe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Besteed het maken en opstellen van een nieuwsbrief uit bij Allround Web! Allround Web beschikt over een nieuwsbrief service die dit werk voor jou uit handen neemt. Jij als ondernemer bent natuurlijk al druk genoeg. Heb je interesse in onze nieuwsbrief service? Ga dan snel naar https://allroundweb.nl/online-marketing/nieuwsbrief/ en bekijk de mogelijkheden!

Misschien vind je dit ook interessant

Handige links