Nieuwe webshop laten bouwen

Webshop laten bouwen

Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Nieuwe webshops die uitsluitend online haar producten verkopen. Wat is het voordeel van deze webshops? En waarom starten ondernemers steeds minder vaak een fysieke winkel? Een eigen nieuwe webshop is tegenwoordig meer een must dan iets wat je zoals vroeger er even bij had. Waarom is dit? En hoe kan het dat fysieke winkels het afleggen tegen online webshops?

Een nieuwe webshop laten bouwen komt steeds vaker voor. Een aanhoudende trend die steeds meer samen smelt met de huidige wereld waarin we vandaag de dag leven. Vanuit je luie stoel kun je met een aantal klikken op je computer of telefoon een wasmachine, trampoline of fitness attributen bestellen. Deze ‘trend’ is de afgelopen jaren fors toegenomen. De fysieke winkel verdwijnt en maakt plaats voor de online wereld. 

Wanneer je een onderneming wilt starten, wat ga je dan doen? Een fysieke winkel waarbij je torenhoge huurkosten voor het pand moet betalen en waarbij je verschillende medewerkers hebt rondlopen? Of kies je voor je eigen webshop? Iets wat aanzienlijk goedkoper is dan de kosten van een fysieke winkel. Allereerst zul je moeten kijken naar het type product dat je verkoopt en wat je doelgroep is. Verkoop je herenkleding gericht op senioren? Dan is het inderdaad verstandig om toch een fysieke winkel te beginnen. Maar als je nu bijvoorbeeld je eigen supplementen lijn begint in omgeving Tilburg met verschillende soorten shakes en pre-workouts voor het sporten, wat doe je dan? Veel van de gebruikers zijn jonger dan 35 jaar. Is het dan nog wel rendabel, een fysieke winkel? 

Facebook advertisement

Ga je via een webshop je business runnen? Dan heb je, naast de afvallende kosten van een pand en personeel, nog een ander voordeel. Het adverteren online is relatief goedkoop vergeleken met andere advertentie middelen. Via bijvoorbeeld Facebook of Instagram kun je jouw doelgroep compleet laten filteren tot een punt waarbij alleen potentiële klanten jouw advertentie ontvangen. Door deze vorm van adverteren toe te passen weet je zeker dat je advertentie daadwerkelijk alleen bij eventueel geïnteresseerde klanten terecht komt en niet bijvoorbeeld bij je buurman van 65 jaar. 

Search Engine Optimization

Een ander voordeel van een online webshop is dat je door middel van allerlei slimme stappen je website hoog in de zoekresultaten kunt laten verschijnen. Stel iemand zoekt een nieuw sport supplement, en zoekt via internet op : ‘Fitness supplementen’, dan kan jouw site als een van de eerste resultaten verschijnen. Dit heeft te maken met teksten die in je website verwerkt zijn.

Search Engine Advertising

Als laatste punt kun je ook kiezen om via Google te adverteren. Hierbij wordt het principe ‘pay per click’ gehanteerd. Je betaald een x bedrag per click. We halen het voorbeeldje van een eigen supplementen lijn er weer bij. Het pay per click systeem werkt eigenlijk heel vanzelfsprekend. Je betaald per klik die op je advertentie gedaan wordt. Dus stel, je wilt jouw product alleen verkopen aan personen uit Tilburg en omstreken, dan is het mogelijk om op het zoekresultaat ‘Fitness supplementen Tilburg’ een advertentie te plaatsen. Wanneer een persoon deze tekst intikt op Google, komt jouw advertentie bovenaan te staan. Hierdoor ben je direct zichtbaar bij een eventuele klant. Klikt deze klant vervolgens op jouw advertentie? Dan betaal je voor de klik die deze klant op jouw advertentie heeft gedaan.

Het belang van online bereikbaarheid is tegenwoordig enorm. Het bereik van een webshop is tegenwoordig erg gegroeid. Door de komst van de smartphone is alles en iedereen met elkaar verbonden. Een slimme ondernemer springt hier op in en start vandaag nog met het laten maken van een nieuwe webshop.

De voordelen van jouw eigen webshop zijn talrijk. Laat je eigen website ontwikkelen door allroundweb.nl. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe webshops en gevestigd in omgeving Tilburg.

Misschien vind je dit ook interessant

Marketing funnel

Marketing Funnel

Zo versterk je de funnel Een klant heeft gemiddelde genomen zo’n 5 tot 8 contactmomenten voordat ze een aankoop doen. Deze contactmomenten zijn de ‘customer

Lees verder »

Google Analytics naar GA4

In verband met de AVG wetgeving, heeft Google een nieuwe versie van Google Analytics uitgebracht, namelijk Google Analytics 4. Google Analytics Universal komt hierbij te

Lees verder »

Handige links