Hoe haal je meer uit je website?

optimaliseer website

Heb jij een bestaande website voor jouw bedrijf of organisatie? Of misschien wel je eigen persoonlijke website? In dit artikel ga ik uitleggen hoe je meer uit je website kan halen. Bij Allround Web kun je een betaalbare Website laten maken!

Zorg voor een goede en duidelijke structuur

Het is belangrijk dat je website een goede en duidelijke structuur heeft. Hoe vaak kom je op een website en weet je niet waar je heen moet? Precies, dit is heel erg irritant, en zeker een rede om van de website af te gaan. Zorg dat je menu op de juiste plek staat, en dat bezoekers gemakkelijk naar belangrijke pagina’s kunnen navigeren. Ook eventuele contact of openingstijden moeten snel en duidelijk te zien zijn. Dit geldt niet alleen voor de vormgeving, maar ook voor de code. Niet alleen een bezoeker moet een duidelijke structuur in je website zien, maar ook Google. Zo kan de zoekmachine je website goed uitlezen, en worden de juiste pagina’s in de zoekmachine weergeven.

Ben jij vindbaar in de zoekmachines?

Een website hebben is fijn, maar is jouw website ook vindbaar? Dit kun je verbeteren door een SEO optimalisatie uit te laten voeren. Hierdoor kan Google jouw informatie beter uit lezen, en worden gegevens aan elkaar gekoppeld. Ook is het verstandig om een blog te starten. Met een blog kun je interessante en relevante artikelen maken, waardoor je meer bezoekers naar je website kunt krijgen.

Maak je al gebruik van Landing Pages?

Landing pages zijn specifieke pagina’s geoptimaliseerd voor Google. Een voorbeeld hiervan is de pagina WordPress Tilburg. Deze pagina is geoptimaliseerd, zodat deze terug komt in Google, wanneer iemand zoekt op bijvoorbeeld “WordPress Tilburg”.

Maak gebruik van Call to Actions

Call to actions zijn bijvoorbeeld verwijzingen naar je contact pagina, of een grote button met Bel nu. Wanneer iemand je website bezoekt, wil je natuurlijk dat deze ook contact met je op neemt. Verwijs de bezoeker naar je e-mail adres of telefoonnummer.

Gebruik maken van waardevolle gegevens

Maak je al gebruik van Google Analytics en Webmastertools? In deze twee tools kun je veel waardevolle gegevens terug vinden. Bijvoorbeeld welke pagina nou juist het meest bezocht wordt, en welke wat minder. Vanuit deze gegevens kun je de best bezochte pagina gaan optimaliseren om de bezoekers om te zetten in daadwerkelijke klanten.

Meer informatie, of benieuwd hoe wij kunnen helpen om meer uit je website te halen? Neem dan contact op met info@allroundweb.nl of bel naar 013-4700072.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Handige links