Geen HTTPS? Google Chrome markeert vanaf 1 juli je website als onveilig!

HTTPS Melding in Chrome

Maakt jouw website al gebruik van HTTPS? De Google Chrome Browser zal vanaf juli 2018 alle websites die nog geen gebruik maken van HTTPS, markeren als onveilig. Dit doen ze zodat web eigenaren, en developers sneller over zullen stappen naar HTTPS. Om zo het web veiliger en betrouwbaarder te maken.

HTTPS – Wat gaat er veranderen in Chrome?

Vanaf juli 2018 zal de browser Google Chrome dus een duidelijke melding gaan plaatsen op websites die nog gebruik maken van HTTP en geen HTTPS. Wanneer er een HTTP website bezocht wordt zal de bezoeker geconfronteerd worden met een veiligheidswaarschuwing. Niet zo best dus wanneer klanten jouw website bezoeken.

Wat is HTTPS?

Het HTTPS protocol zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de server (waar jouw website op staat) en de browser van de bezoekers. Dit betekend dus bijvoorbeeld dat wanneer er een contact formulier ingevuld wordt, deze data niet als tekst wordt verstuurd, maar wordt omgezet in codes. Deze data wordt versleuteld. Hierdoor kunnen deze gegevens dus niet onderschept worden. Feitje: Whatsapp heeft onlangs zijn berichten ook laten versleutelen. Zodat deze niet onderschept kunnen worden. 

Heeft mijn website HTTPS?

Om te controleren of jouw website HTTPS heeft, is vrij eenvoudig. Ga naar je website toe. Wanneer je een groen slotje in de browser Chrome ziet (in Safari bijvoorbeeld een grijs slotje) betekend het dat jouw website over HTTPS beschikt. Goed bezig! Geen slotje? Dan is het tijd voor een overschakeling naar HTTPS. Twijfel je of de website over HTTPS loopt? Neem dan even contact met ons op dan zullen wij het voor je controleren.SL certificaat.

Hoe zorg ik er voor dat mijn website over HTTPS beschikt?

Als eerst heb je een SSL certificaat nodig. Wanneer je website bij ons gehost is hebben wij gratis SSL certificaten beschikbaar. Vervolgens is het zaak om alle HTTP zaken om te zetten naar HTTPS. Wij doen dit graag voor je. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden. Voor website laten maken ben je bij Allround Web aan het juiste adres.

Hoe zit het met de andere browsers?

Nu dat Chrome (de grootste browser met een gebruik van meer dan 40%) deze melding zal gaan tonen, zullen andere browsers als Safari, Edge, Firefox etc. snel volgen.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Handige links