Het Website Stappenplan

Wanneer je een nieuwe website gaat of laat bouwen, is het handig om te weten waar je rekening mee moet houden. Maar ook wat er allemaal bij komt kijken. Daarom hebben wij een eenvoudige checklist/stappenplan gemaakt. Dit zijn (bijna) alle punten waar je rekening mee kan houden. Uiteraard kan het zijn dat sommige puntjes niet voor jouw website van toepassing zijn of in een net andere volgorde lopen.

Registreer een domeinnaam
Dit is de naam die je intypt in de browser. Bij ons is de domeinnaam allroundweb.nl

Leg een hosting pakket vast
Op een hosting staan alle bestanden en de database van je website. Het is belangrijk dat je een goede, snelle en kwalitatieve hosting uitzoekt. Dit bepaald namelijk mede de snelheid van de website!

Kies een geschikt CMS systeem
Een CMS systeem zorgt er voor dat je zelf in staat bent de website te beheren, zonder dat je hier iedere keer je web bouwer voor moet inschakelen. Zeker een aanrader dus!

Bekijk wat het doel is van de website
Is het een website die dient te functioneren als online visitekaartje, voor het binnenhalen van nieuwe leads, opdrachten of klanten? Wat het doel ook is, hierop dient de website ingericht te worden. Geen een website is het zelfde. Vaak nemen wij dit mee binnen het introductiegesprek, zodat van te voren al een strategie bekend is. Het is ook mogelijk om dit later te doen.

Begin met het schrijven van de content en het uitzoeken van de afbeeldingen
De tekst en afbeeldingen zijn een erg belangrijke factor. Het is verstandig om voor het bouwen van de website te starten met het maken van de juiste teksten en het uitzoeken of maken van geschikte afbeeldingen.

Begin eerst met het bouwen van de basis
Dus denk aan de layout, de meest belangrijke pagina’s zoals Home, Over ons, Diensten, Contact etc.

Ga verder met het inrichten van de website
Zodra de website staat ga je verder met het uitbouwen van de website. Nu is het goed om te kijken naar de doel van de website. En hierop ga je de pagina’s inrichten, zodat de bezoeker word geleid naar de juiste pagina’s. Maar ook bijvoorbeeld het doen van een reservatie of contacteren.

Optimalisatie
Nu de website “klaar” is, is het tijd voor de optimalisatie. Onder optimalisatie verstaan wij 3 zaken. Namelijk de vindbaarheid, snelheid en beveiliging.

Live gang!
Het is tijd om de website live te gaan zetten. Alle linkjes worden goed gezet, het SSL certificaat wordt geactiveerd en alles wordt nog eens goed getest op zowel desktop, tablet en telefoon.

Bezoekers
Nu de website live is betekend nog niet direct dat hier bezoekers op komen. Dit kunnen we realiseren d.m.v. een marketing strategie. Samen gaan we kijken hoe we bezoekers, contactaanvragen, leads etc. kunnen realiseren. Dit is misschien wel het belangrijkste. Want uiteindelijk gaat het er om dat de website geld oplevert in plaats van dat deze geld kost!

Ik hoop dat je na het lezen van het stappenplan meer inzicht krijgt over de stappen die komen kijken bij het maken van een website. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Schroom dan niet om ons te contacteren!

Misschien vind je dit ook interessant

Wat is WordPress?

Wat is WordPress nou precies? Dat is een vraag die bij veel mensen naar boven komt. WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee websites

Lees verder »

Handige links