Copywriter – Voor al uw teksten

Wat is copywriter?

Een copywriter is iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van teksten. Denk bijvoorbeeld aan reclame en andere wervende teksten. Vaak heeft een copywriter hiervoor een taalkundige, journalistieke of communicatieve opleiding gevolgd, maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Sommige hebben er ook geen opleiding voor gedaan. De kunst van een copywriter is de bewerkstellig van een actie bij de lezer.

Een copywriter leert het meest in de praktijk, dus door het zelf uit te voeren dan het te leren of doorleren van een ander stuk van en andere copywriter als voorbeeld. Ook zijn er een aantal cursussen beschikbaar voor een copywriter om zich verder in het vak te ontwikkelen. Denk dan bijvoorbeeld aan verkoopbrieven opstellen, rekening houden met vindbaarheid in zoekmachines (trefwoorden) enz.

Wat zijn SEO teksten?

De betekenis van SEO is: Search Engine Optimization. Dit zijn teksten die relevant en waardevol zijn voor de lezer als inhoud. Je moet het zien als een soort modern zoekmachine. Het desbetreffende woord wat je intypt op een zoekmachine als bijvoorbeeld Google, haalt daarvoor alle beschikbaar informatie naar boven met jou betreffende woord. Hier uit haal je al de informatie die je zoekt. Bijvoorbeeld: Wasmachines, als je dit intypt in een zoekmachine op internet krijg je alle benodigde informatie over ‘’wasmachines’’.

Tegenwoordig veranderd het algoritme van Google continu. De kwaliteit van Google blijft daarom ook hoog op de agenda. SEO-schrijven zorgt er eigelijk voor dat een ‘’woord’’ bovenaan in Google komt te staan en dat dat woord snel te vinden is. Neem bijvoorbeeld dat voorbeeldje over de ‘’wasmachine’’, als je dit intypt op Google, krijg je boven aan meteen een artikel of waarschijnlijk een link te zien over ‘’wasmachines’’. Door dat de tekstschrijver in zijn tekst een aantal keren als trefwoord ‘’wasmachine’’ heeft gebruikt en de meest kwalitatieve afbeeldingen staat ie daarom dus boven aan op de website.

Copywriter voor uw website

Bij ons kunt ook terecht voor een tekstschrijver (copywriter). Wij bieden u zekere kwaliteit en vullen uw website een heel stuk op. We zorgen ervoor dat uw website in Google er uit straalt en dat u makkelijker vindbaar word op een zoekmachine. Dus, heeft u ook zo’n moeite met teksten schrijven voor uw eigen website? Twijfel dan geen moment en neem direct contact met ons op! Ook als u eventuele vragen hierover heeft kunt u bij ons terecht, bij onze contact gegevens kunt u contact met ons opnemen. Geen zorgen meer over teksten schrijven, wij staan voor u en uw website klaar.